Leraren


Bas van Esch

Ik ben Bas van Esch geboren 18-11-1985 te Rotterdam en sinds 2005 fulltime tennisleraar.

Ik ben sinds mijn 6e bezig met de sport tennis. Het begon allemaal met een balletje tegen het muurtje. Toen ik hier geen uitdaging meer in zag hebben mijn ouders mij aangemeld bij mijn eerste tennisvereniging. Vanaf dat moment was tennis mijn lust en leven. Na schooltijd heb ik heel wat uurtjes op de tennisbaan doorgebracht. Waarom ik uiteindelijk een tennisleraar ben geworden leest u hieronder.

Op een zomerdag in juli 2003 na de training ging ik voor de gezelligheid kijken bij een tennisles van mijn toenmalige leraar. Ik zag hoe leuk hij dit deed en dacht bij mijzelf: ik wil dit ook! Ik vroeg aan hem of ik bij hem les kon gaan geven. Hij vond het een goed idee en na een aantal maanden stage te hebben gelopen, mocht ik de groep alleen les geven. Dit begon met 10 uur per week.

Wat voor mij eerst nog een bijbaantje was, heeft uiteindelijk geleid tot een fulltime baan. Ik heb in de periode van 2007/2008 het CIOS gevolgd, waar ik in 2008 de KNLTB leraar licentie A heb behaald. In 2011 heb ik mijn tennis kids diploma behaald. Ik heb door de jaren heen voor verschillende tennisscholen les gegeven aan alle doelgroepen van jong tot oud en van recreatief tot prestatief. Ik heb dus eigenlijk van mijn hobby mijn werk gemaakt en nu ben ik zelf de trotse eigenaar van tennisschool Bas van Esch. Ook heb ik les gegeven bij tennisvereniging Oaze in Ommoord. Ik heb hier o.a. geestelijke en lichamelijke gehandicapte kinderen les gegeven. Ik heb dit met veel plezier gedaan. Het is een uitdaging om deze kinderen aan het tennissen te krijgen. Je moet de oefeningen heel precies uitleggen, hierdoor leer je goed communiceren. Op een gegeven moment krijg je een band met de kinderen en dan zie je dat ze plezier hebben in wat ze doen en dat doet je heel goed. Daarnaast heb ik ook gewerkt bij Sport Sjaak ( nu Sport Rich) en heb dus kennis van tennismaterialen, zoals rackets, tennisballen, tennisschoenen etc.

Tot op de baan!

Adeo Admiraal

Mijn naam is Adeo Admiraal, ik ben 24 jaar en ik geef tennisles voor Tennisschool Bas van Esch. Mijn passie voor het lesgeven is begonnen op mijn 18e toen ik klaar was met de middelbare school. Ik ben de cursus Tennisleraar A gaan doen bij Het CIOS in Goes, waardoor ik nu een gediplomeerd tennisleraar ben. Ik geef al enige jaren tennisles en doe dit nog steeds met plezier! Ik geef les aan iedereen die het tennissen wil leren, van jong tot oud. Ik ben in juni een afgestudeerd Oefentherapeut Cesar, wat inhoudt dat ik gespecialiseerd ben in houding en beweging. Ik ben ervan overtuigd dat een optimale houding- en bewegingspatroon tijdens het tennissen er ook voor zorgt dat men optimaal van de sport kan genieten. Met deze visie in gedachten ben ik ‘Bewust Tennis’ begonnen. Bewust Tennis biedt de recreatieve en prestatieve tennisser de mogelijkheid om meer te weten te komen over de spieren en gewrichten en hoe je deze het beste kunt gebruiken tijdens het tennissen. Het draait hierbij om blessurepreventie in combinatie met het aanleren van de sport! Bewust Tennis wordt sinds het voorjaar van 2018 voor het eerst aangeboden op R.L.T.C. Lommerrijk. Tot op de baan!