Leraren


Bas van Esch

Ik ben Bas van Esch geboren 18-11-1985 te Rotterdam en sinds 2005 fulltime tennisleraar.

Ik ben sinds mijn 6e bezig met de sport tennis. Het begon allemaal met een balletje tegen het muurtje. Toen ik hier geen uitdaging meer in zag hebben mijn ouders mij aangemeld bij mijn eerste tennisvereniging. Vanaf dat moment was tennis mijn lust en leven. Na schooltijd heb ik heel wat uurtjes op de tennisbaan doorgebracht. Waarom ik uiteindelijk een tennisleraar ben geworden leest u hieronder.

Op een zomerdag in juli 2003 na de training ging ik voor de gezelligheid kijken bij een tennisles van mijn toenmalige leraar. Ik zag hoe leuk hij dit deed en dacht bij mijzelf: ik wil dit ook! Ik vroeg aan hem of ik bij hem les kon gaan geven. Hij vond het een goed idee en na een aantal maanden stage te hebben gelopen, mocht ik de groep alleen les geven. Dit begon met 10 uur per week.

Wat voor mij eerst nog een bijbaantje was, heeft uiteindelijk geleid tot een fulltime baan. Ik heb in de periode van 2007/2008 het CIOS gevolgd, waar ik in 2008 de KNLTB leraar licentie A heb behaald. In 2011 heb ik mijn tennis kids diploma behaald. Ik heb door de jaren heen voor verschillende tennisscholen les gegeven aan alle doelgroepen van jong tot oud en van recreatief tot prestatief. Ik heb dus eigenlijk van mijn hobby mijn werk gemaakt en nu ben ik zelf de trotse eigenaar van tennisschool Bas van Esch. Ook heb ik les gegeven bij tennisvereniging Oaze in Ommoord. Ik heb hier o.a. geestelijke en lichamelijke gehandicapte kinderen les gegeven. Ik heb dit met veel plezier gedaan. Het is een uitdaging om deze kinderen aan het tennissen te krijgen. Je moet de oefeningen heel precies uitleggen, hierdoor leer je goed communiceren. Op een gegeven moment krijg je een band met de kinderen en dan zie je dat ze plezier hebben in wat ze doen en dat doet je heel goed. Daarnaast heb ik ook gewerkt bij Sport Sjaak ( nu Sport Rich) en heb dus kennis van tennismaterialen, zoals rackets, tennisballen, tennisschoenen etc.

Tot op de baan!